Vocea lui Matei organizeaza ateliere pentru copii in data de 21si 28 aprilie

Posted on March 25, 2013

Greee Art Tour si Global Mindscape invită copiii cu vârste de 6-10 ani la două ateliere inspirate de Vocea lui Matei. Duminica în care am salvat planeta, o comedie savuroasă și educativă în același timp. Prin experiența lui Matei, un băiețel de 9 ani din București care își propune să conceapă singur o compunere convingătoare pentru colegi cu mesajul Salvați Planeta, cartea prezintă 27 modalități prin care fiecare dintre noi putem ajuta mediul înconjurător – de la folosirea ambelor părți ale foii de hârtie sau oprit apa în timp ce ne spălăm pe dinți, până la reciclarea pet-urilor și plantarea unui copac.

Pentru a participa la atelier, copiii trebuie să se pregătească: să caute ziare sau reviste depozitate prin casă, pe care nimeni din familie nu le mai răsfoiește, și care vor ajuta la crearea unui calendar de birou personalizat, folosind tehnica colajului. Astfel, decupăm și lipim imagini având în minte caracteristicile fiecărui anotimp, apoi punem totul în valoare printr-o caligrafie frumoasă. Aflăm cu toții povestea lui Matei, băiețelul care, încurajat de Vocea lui interioară, a salvat planeta într-o zi de duminică, rezistând tentației jocurilor pe calculator și fotbalului cu vecinii. Și pentru că modalitatea numărul 27 descoperită de eroul nostru este Spune mai departe, fiecare participant la atelier va afla de la Matei cum poate salva planeta, el însuși, într-o zi de duminică.

Pentru a avea timp să descoperim toate cele 27 variante de a salva planeta și pentru a realiza coperta și cele 12 pagini ale calendarului, se recomandă participarea la ambele ateliere. Dacă din motive obiective copilul dvs. participă la un singur atelier, vă invităm să continuați discuția inițiată de noi și să finalizați calendarul lucrând și acasă pe formatul și după metoda utilizate în cadrul atelierului. Nu uitați să strângeți la final, împreună cu copilul, resturile de hârtie pentru reciclat!

Atelierele se desfășoară astfel:

Duminică, 21 aprilie, ora 11.00 – coperta și primele cinci luni ale anului 2013

Duminică, 28 aprilie, ora 11.00 – următoarele șapte luni ale anului 2013

Locație: Ceainaria 5 str. Olimpului nr. 13

Înscrierile se pot face prin formularul nostru de contact sau la telefon 0724 586 519

Taxa participare : 30 lei / copil pentru participarea la ambele ateliere 20 lei / copil pentru participarea la un singur atelier. Dacă participanții la ateliere doresc să afle mai multe despre aventura și descoperirile lui Matei, Editura Green Art Tour le oferă cartea la un preț special: 10 RON (în loc de 24 RON). 
Vocea lui Matei. Duminica în care am salvat planeta Editura Green Art Tour, București, 2012
Ilustraţii: Costin PătruAutor:  Alecs NăstoiuDetalii la: http://www.vocealuimatei.ro
Atelierele Duminica în care am salvat planeta sunt realizate de Global Mindscape în parteneriat cu:

Editura Green Art Tourși Ceainaria 5