RECICLEAZĂ STICLA ŞI PET-URILE!

Posted on November 3, 2012

Aici am o chestie foarte importantă de zis. Aş vrea să pun la avizierul din scara blocului, un afiş, prin care să solicit locatarilor să nu mai arunce peturi la tomberon. Şi mă gândesc cum să abordez situaţia. Oamenilor nu prea le pasă că plasticul nu este bio-degradabil. Ei îl consideră un gunoi şi, în consecinţă, îl aruncă la tomberon. Dar aici intervine o chestie, foarte deranjantă pentru somnul vecinilor, de care mă pot lega. În fiecare noapte, pe la ora 3, nişte “ecologişti” vin în spatele blocului şi caută prin gunoaie.

Ei strâng în saci mari cutiile de aluminiu sau sticlele de plastic şi le duc la centre de colectare a deşeurilor. Probabil câştigă şi ei nişte bani. Nimic de zis. Mai ales că ajută la salvarea Planetei! Dar nu la ora 3 noaptea !!!

Mă gândeam să amenajăm un tomberon special pentru peturi (presate deja de cei care le aruncă). Aşa că o să scriu în felul următor în afiş: “Stimaţi co-locatari, vă rog să nu mai aruncaţi peturile în tomberoane!. Aveţi la dispoziţie o pubelă doar pentru peturi presate! În felul acesta, “ecologiştii” îşi vor umple sacii ÎN LINIŞTE la orice oră din noapte! Vă urez un SOMN UŞOR! Semnat… LOCATARUL ANONIM (SOMNOROS).

Mai multe despre ecologie  găseşti în cartea VOCEA LUI MATEI – DUMINICA ÎN CARE AM SALVAT PLANETA:  http://www.vocealuimatei.ro/de-unde-cumpar/